Az adószám ellenőrzési folyamat automatizálása

A mai napon élesítettük a NAV adószám ellenőrzés teljes körű automatizálását biztosító fejlesztésünket.

Hogyan működött a NAV Online Számla Rendszer azonosítók ellenőrzése mostanáig?

Rendszerünk minden belépés során ellenőrizte, hogy a számlakiállítói fiókhoz tartozó NAV Online Számla Rendszer azonosítók, továbbá azt, hogy a számlakiállító adószáma érvényes-e.

A NAV Online Számla Rendszer adatszolgáltatásokkal kapcsolatos hibák, illetve a rendszerünkkel történő esetleges jogosulatlan számlakiállítások megelőzése céljából a sikertelen ellenőrzéseket követően a számlakiállítói fiókokat inaktiváltuk, és azokat csak ismételt -manuális- ellenőrzést követően ügyfélszolgálatunk tudja újraaktiválni.

Sajnos a NAV Online Számla Rendszer szerverei túlterhelések, tervezett és tervezetlen üzemszünetek miatt a vártnál jóval többször nem válaszoltak az ellenőrzési lekérdezésekre, ezért hetente, rosszabb esetekben hetente többször került sor felhasználói fiókok ilyen okból történő felfüggesztésére, amely ügyfeleink számára felesleges kellemetlenséget, és szolgáltatásunk időszakos kiesését eredményezte.

Hogyan működik a NAV Online Számla Rendszer azonosítók ellenőrzése ezentúl?

A NAV Online Számla Rendszer kommunikációs hibák számára a jövőben sincs ráhatásunk., ezért automatizáltuk az újraellenőrzési, illetve újraaktiválási folyamatot, és a felhasználói felületen egy új tájékoztató üzenetet vezettünk be:

Kommunikációs hiba az adószám NAV ellenőrzése során

Kérjük jelentkezz ki, és néhány perc múlva próbálj meg újra bejelentkezni!

A NAV szerverei nem válaszoltak a kérésre a megadott időn belül. Ez gyakran előfordul és általában néhány percen belül helyreáll a normális működés.

Az üzenet szövegének megfelelően, a jövőben elegendő lesz kilépni, és néhány (jellemzően 1-2) perc múlva ismételten bejelentkezni ahhoz, hogy újra teljes funkcionalitással használható legyen a rendszerünk.

A kommunikációs hiba fennállása alatt rendszerünknek kizárólag azok a funkciói használhatóak, amelyek nem igényelnek NAV Online Számla Rendszer kommunikációt, tehát kezelhetőek a termékek, a magánszemély ügyfelek, kinyomtathatóak a korábbi számlák, valamint elérhetőek a kimutatások.