Használati statisztika a NAV Online Számla Rendszerben

Az Online Számla rendszerben a Használati Statisztika menüpont bevezetésével egyszerűen áttekinthetőek a korábbi adatszolgáltatásokról és számlákról szóló statisztikák. A menüpont elsődleges felhasználók számára érhető el és a következőket tartalmazza:

  • A számlázó programon keresztül adatszolgáltató ügyfeleink információt kaphatnak az interfész forgalomról, az esetleges hibákról.
  • Számlabeküldési módszerenként megismerhetik a beérkezett számlák számát, valamint információt kapnak az adatminőségre történő figyelmeztetések számáról is.
  • Megtekinthető a beküldött adatszolgáltatások és számlák feldolgozási aránya, de akár az érvénytelenítő számlák száma is.

Az adatok az aktuális hónap mellett természetesen lekérhetők korábbi hónapokra is, visszamenőlegesen. A menüpont használatával egy letisztult, átfogó kép kapható, aminek segítségével könnyen észrevehetők az esetleges adatminőségre vonatkozó figyelmeztetések. Emellett fontos információkat nyújthatnak a technikai problémákról is, segítve ezzel a helyes adatszolgáltatást.

Ennek működését mutatja be ez a NAV videó: