BÚÉK 2020

Kedves Ügyfeleink!

Ezúttal is visszatekintünk az elmúlt esztendőre, és terveket készítünk az ideire.

A tavalyi évre az alábbi terveket fogalmaztunk meg:

  • a kezelőfelület teljes megújítása érintéses használathoz (mobilos számlázás)
  • automatikus számla kézbesítés e-mail üzenetben
  • díjbekérő funkció élesítése

A sorrend nem volt köbe vésve, de épp fordítva sikerült ezekkel haladnunk.

A díjbekérő funkció élesítése január végéig megtörtént. Több ügyfelünk használja is a szolgáltatást. Az új regisztrációk során automatikus aktiválódik, meglévő ügyfeleiknek kérésre kapcsoljuk be.

Az automatikus számla kézbesítés e-mail üzenetben a háttér funkciók fejlesztéseivel elkészültünk. Lecseréltük az e-mail küldő megoldásunkat, valamint további testreszabási lehetőségekkel bővítettük a felületet.

Az utolsó negyedévben alaposan megismertük az OTP Mobil Kft. SimplePay bankkártya elfogadási megoldását, és úgy döntöttünk, hogy ezt is integrálni fogjuk. Ezzel a számlák e-mailben történő kézbesítésén felül, azok bankkártyával történő azonnali kifizetésére is lehetőséget szeretnénk biztosítani.

Ez a két funkció várhatóan az év első negyedévében indul el tesztüzemben, majd annak sikeres lezárását követően lesz mindenki számára elérhető.

A kezelőfelület teljes megújítása érintéses használathoz (mobilos számlázás) tervünk megvalósítása megközelítőleg félúton jár.

Amit nem terveztünk:

A tavalyi év sem múlt el NAV Online számla rendszer módosítás nélkül, sőt rögtön két verzió frissítés is napvilágot látott.

Április végén átálltunk a NAV Online Számla 1.1-es interfész verzióra, majd októberben elérhetővé vált a 2.0-ás interfész verzió tesztkörnyezete is, így aktuálisan erre készítjük fel a Számlázórendszert.

NAV Online Számla 2.0-ás interfész verzió bevezetési határideje az eredeti tervekhez képest kitolódott. A kötelező átállás új időpontja 2020.04.01 00:00 óra.

Végeztünk egy apró finomítást az adószám ellenőrzésében is.

Mivel szinte kivétel nélkül kizárólag a NAV Online Számla Rendszer elérhetetlensége miatt kerültek felfüggesztésre számlakiállítói fiókok, ezért ennek visszaállítását is automatizáltuk. NAV Online Számla Rendszer elérhetetlensége miatt felfüggesztett fiókok a következő bejelentkezések alkalmával automatikusan újra aktiválódnak (amennyiben akkor már újra elérhető a NAV rendszere).

Így a Számlázórendszer működése teljesen igazodik a NAV adatszolgáltatási rendszer működéséhez.

Mit tervezünk 2020-ban?

A korábbi terveink, illetve az időközben érkezett NAV Online Számla 2.0-ás interfész verzió bevezetésén túl, az előzőekben említett SimplePay online bankkártya elfogadást szeretnénk nyilvánossá tenni.

A terveink végrehajtásához idén is számítunk ügyfeleink támogatására!

Minden kedves ügyfelünknek boldog és sikeres új évet kívánunk!