Rendszerfrissítés 2018. július 1.

A most kiadott frissítéssel vált teljesség a NAV Online Számla Rendszer adatcsere funkció.

Ennek keretében az alábbi funkciók módosultak:

A Számlakiállítói adatlapon módosult az Ország mező kezelése, amely ezentúl listából lesz választható mind a székhely, mind a levelezési cím esetében.

A Számlakiállítói adatlapon megjelentek a NAV Online Számla rendszer azonosítók megadásához szükséges beviteli mezők, valamint a megadott adatok ellenőrzését biztosító funkció is.

Ezt követően a  Számlakiállítói adatlapon történő bármilyen módosítás  kizárólag sikeres NAV Online Számla rendszer adatellenőrzést követően lesz menthető!

Minden belépéskor ellenőrzésre kerül a NAV Online Számla rendszer adatkapcsolat.

Amennyiben a kapcsolódás bármely okból sikertelen, úgy az adott Számlakiállítói fiók ideiglenesen inaktiválásra kerül, mivel a NAV Online Számla rendszer adatcsere működése nem biztosított.

A Partner adatlapon módosult az Ország mező kezelése, amely ezentúl listából választható lesz mind a székhely, mind a levelezési cím esetében.

A Termékcsoport adatlapon külön mezőből kell kiválasztani termékkód típusát, valamint megadni az azonosító értékét.

A Számla lista több ponton módosult, mind megjelentésében, mind adattartalmában.

Új oszlopként jelentek meg a Lezárt illetve a NAV státusz értékek.

A számlák lezárt állapota a további számlákkal kapcsolatos műveletekre van hatással, míg a NAV státusz tájékoztat az adott számla NAV Online Számla rendszer adatcsere állapotáról. A NAV Online Számla rendszer adatcsere állapotával kapcsolatban több ellenőrzési pont is beépült a rendszerbe, így bármely kommunikációs vagy feldolgozási hiba esetén ügyfélszolgálatunk automatikusan megkezdni a hiba kivizsgálását és kijavítását.

NAV Online Számla rendszer adatcsere állapotának ellenőrzése 5 perces időközönként, automatikusan történik, így a beküldés és az első adatcsere állapot visszajelzés között legalább 1 legfeljebb 5 perc telhet el.

A Számla lista fejlécében megjelent az alábbi figyelmeztetés:

Figyelem! A Nyitott számlák minden nap éjfélkor automatikusan lezárásra kerülnek.

Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy a Nyitott státuszú számlák a nap végén automatikusan lezárásra, és ezzel együtt a NAV Online Számla rendszerbe beküldésre kerülnek.

A Számla adatlapon megváltozott a funkció gombok megjelenése, valamint részlegesen azok működése is.

Új funkció gombként jelent meg a „lakat”, amely a számla lezárását teszi lehetővé. A továbbiakban kizárólag lezárt állapotú számlákkal lehet műveleteket végezni, úgymint; számla nyomtatása PDF formátumban, számla lemásolása, számla módosítása és számla érvénytelenítése.

Új számlát is kizárólag a korábban kiállított számlák lezárását követően lehet készíteni.